43 yıl sonra Milli Görüş’ten Konya’da ‘Özgür Filistin’ mitingi

Konya’da, Yeniden Refah Partisi ve bazı sivil toplum kuruşlarının desteklediği “Özgür Filistin” mitingi yapıldı. Konya’da, Yeniden Refah Partisi ve bazı sivil toplum kuruşlarının desteğiyle “Özgür Filistin” mitingi yapıldı. Hükümet Meydanı’ndaki..

43 yıl sonra Milli Görüş’ten Konya’da ‘Özgür Filistin’ mitingi
Atlas International Group

Konya’da, Yeniden Refah Partisi ve bazı sivil toplum kuruşlarının desteklediği “Özgür Filistin” mitingi yapıldı.

Konya’da, Yeniden Refah Partisi ve bazı sivil toplum kuruşlarının desteğiyle “Özgür Filistin” mitingi yapıldı.

Hükümet Meydanı’ndaki mitinge, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldı.

Meydanda toplanan vatandaşlar ve partililer, ellerinde bayrak ve pankartlarla Filistin’e destek için “Hamas’a selam direnişe devam”  sloganları attı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İsrail’in Filistin’e uyguladığı şiddeti anlatan görüntüler izletildi.

Programın ev sahibi Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Temel Peker bir selamlama konuşması yaptı.

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili  Zekeriya Yapıcıoğlu ise zalime karşı mazlumun yanında olmak için meydanda toplandıklarını dile getirdi.

Birilerinin, yapılan bu vahşeti yarım ağızla kınadığını aktaran Yapıcıoğlu, “Batı ikiyüzlülüğünü gösteriyor. Bizim kuzeyimizde de Rusya ile Ukrayna arasında bir savaş var. Batı, tek sıra halinde Ukrayna’nın arkasına dizildi. Neymiş Putin savaş suçu işliyormuş. İsrail, daha dün bir hastaneye fosfor bombalarıyla saldırmadı mı?” diye konuştu.

Genel başkan Yapıcıoğlu, düne kadar olan biteni sessizce izleyen Batı’nın, şimdi İsrail’e ardı ardına destek açıklamaları yaptığını hatırlattı.

Bir gün bütün suçluların hesap vereceğini aktaran genel başkan  Yapıcıoğlu, “Bütün zalimler yakında nasıl devrildiklerini görecekler. İnsanlıktan nasibini almamış İsrail’e ‘durun’ demek beyhudedir. Kınamak onları durdurmadı, barış çağrıları da kar etmeyecektir. Hepimiz barış istiyoruz ama siyonist bir tek şartla barışa yanaşır. Ya savaşma kapasitesini bütünüyle yitirecek ya da kendisiyle savaşmayı göze alan birileri karşılarına dikilecek.” dedi.

 

Mitinge görüntülü bağlantıyla katılan Hamas’ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal de kendilerine destek olanlara teşekkür etti. ” Fatih Erbakan babası Necmettin Erbakan’ın yolundan gidiyor. Bizler güçlüyüz desteklerinize devam edin kazanan biz olacağız” dedi.

 

Mitingde son olarak konuşan Yeniden Refah Partisi genel başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, 43 yıl önce yine Konya’da Kudüs mitingi yapan merhum Necmettin Erbakan’ı rahmetle andıklarını hatırlatarak sözlerine başladı.

Necmettin Erbakan gibi aynı dava şuuruyla 43 sene sonra yeniden Filistin’e, Kudüs’e ve Gazze’ye sahip çıkmak için toplandıklarını ifade eden genel başkan Erbakan, “Bugün Konya’da zulme ve zalime karşı çelik gibi iradeyle bir duruş sergilediğimizi bütün dünyaya göstereceğiz. ‘Filistin davası bizim milli davamız.’ diye haykırmak için toplandık. Erbakan hocamız gibi ‘Eğer Amerika İsrail’i çok seviyorsa, alsın o İsrail’i Alaska’ya taşısın.’ diye haykırmak için toplandık.” diye konuştu.

Genel Başkan Erbakan, İsrail’in Gazze’de, dünyanın gözü önünde apaçık insanlık suçuna imza attığını, mazlum sivil Filistinlilere kadın, çocuk, yaşlı demeden vahşet politikası uyguladığını anlattı.

Gazze’deki vahim olaylar karşısında hiçbir somut adım atılmamasının üzücü olduğunu vurgulayan genelbaşkan Erbakan Netenyahu için tutuklama kararı çıkması gerekli dediği konuşmasında:

“Bir taraf katil, diğer taraf mazlumken, biz tarafsızız diyemeyiz. İsrail kendi tıynetsizliğini yüzyıllardan beri yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Filistin’de de 75 seneden beri yapıyor. İstediğiniz kadar kınayın ve ateşkes çağırısı yapın. Bunların bir faydası yok. Putin için Ukrayna’da yaşananlar dolayısıyla tutuklama kararı çıkaran uluslararası toplumun bugün de Netenyahu için tutuklama kararı çıkarması gerekir. Türkiye’nin de burada gerekli girişimleri başlatması gerekmektedir.”

Konya mitingine, HÜDAPAR genel başkan yardımcıları Yeniden Refah Partisi genel başkan yardımcıları ve Yeniden Refah Partisi milletvekilleri tam kadro katıldılar.

ERA HABER AJANSI

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.